Isännöintiyritykselle

Auktorisointi

ISA-auktorisointijärjestelmää ylläpitää Isännöinnin Auktorisointi ISA ry. Auktorisointi myönnetään laatukriteerit täyttäville isännöintiyrityksille. Auktorisointiin kuuluu osana Det Norske Veritaksen joka kolmas vuosi tekemä auditointi.

ISA-tunnuksen käyttöoikeus kertoo yrityksen toiminnan laadusta ja erottaa yrityksen myönteisesti kilpailijoista. ISA-auktorisointi antaa yritykselle tietoa ja välineitä toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Asiakaskunnalle ISA-auktorisointi ja siihen liittyvä ISA-merkki viestii siitä, että kyseisen kumppanin kanssa toimittaessa taloyhtiön isännöinti on luotettavissa ja osaavissa käsissä.

Auktorisoinnin saadakseen yrityksen on täytettävä ISA-auktorisointikriteerit, joita on asetettu mm. seuraaville alueille:

• Hyvän isännointitavan - Isännöinnin eettisten ohjeiden noudattaminen
  • Det Norske Veritaksen suorittama auditointi
  • Lainsäädännön ja viranomaisohjeiden noudattamisen ja seurannan varmistavat toimintatavat
  • Sitoutuminen ISA-kurinpitomenettelyyn
  • Toiminnan jatkuva kehittäminen

Lisäksi vaatimuksia asetetaan mm. seuraaville alueille:

• resurssit
  • kokemus
  • koulutustaso
  • talous
  • vastuuvakuutukset
  • toimintatavat ja toiminnan dokumentointi
  • laadun varmistaminen ja mittaaminen
  • hankintamenettelyt
  • viestintä

Tarkat kriteerit käyvät ilmi kohdasta "aineistot" löytyvästä itsearviointi-/auditointilomakkeesta.